Kuka Pikavipeillä Rikastuu Osa 2

Ferratum.fi ja Ilpo Kokkila

Suomalainen vuorineuvos ja Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja vuosina 2013-2014 on jälleen yksi isokenkäinen, joka on vaurastunut sekä kiinteistöillä, että pikavipeillä.

Kokkila on toiminut pikavippiyhtiö Ferratumin omistajana ja rahoittajana jo vuosia ja nyt Ferratumin listauduttua Frankfurtin pörssiin Kokkila viimein pääsi rahastamaan sijoituksensa. Globenewswiren linkin perusteella Pontoksella oli n. miljoona osaktta, jotka myytiin 17 euroa/ osake. Pontos teki siis tällä pikavippisijoituksellaan lähes 20 miljoonan voitot. Ei huonosti.

http://inpublic.globenewswire.com/releaseDetails.faces?rId=1923017

Toki ennen tätäkin on Ferratum ollut Kokkilan sijoitusyhtiö Pontokselle maukas lisä salkussa, sillä Ferratum on vuosittain tehnyt miljoonien voitot pääosin vähäosaisilta vedetyistä koroista, jotka yltävät jopa satoihin prosentteihin vuodessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040616867536_uu.shtml

Kun Kokkilan omistus Ferratumissa tuli aikanaan julki, arvosteli tätä jopa kuluttajaekonomian professori Visa Heinonen Helsingin yliopistosta seuraavasti:

”Yhteiskunnan eliitin pitää pyrkiä noudattamaan korkeaa moraalia ja näyttämään esimerkkiä, jos halutaan, että tavalliset kansalaiset toimivat moraalisesti ja oikein, Heinonen sanoi Kalevalle”

 

Kokkilaa arvosteli voimakkaasti myös SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio.

”Elinkeinoelämän ykkösmiehelle ei näemmä enää riitä työtä tekevien suomalaisten palkkojen ja työsuhdeturvan polkeminen, vaan työläisiltä pitää vielä kiskoa korkoakin”

Että sellainen Kokkila tässä sopassa.